En dit is mijn verhaal…
Achttien jaar lang was ik zelf chronisch pijnpatiënt. Mijn rugpijn begon al op mijn negentiende en ging steeds meer mijn leven beheersen. De laatste zes jaar had ik non-stop pijn. Twee keer werd de diagnose hernia gesteld. Soms had ik ook enorme zenuwpijnen in mijn onderrug en rechterbeen (ischias).
Ik kon letterlijk door mijn knieën zakken als ik een verkeerde stap zette of de boodschappen uit mijn handen laten vallen als er weer zo’n gemene pijnscheut door mijn lijf heen ging. Het was vreselijk. En dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop ik uit bed stapte, wat voor capriolen ik heb uitgehaald om zonder al te veel pijn op te staan. Tal van therapieën volgden. En hoewel de pijn soms minder werd, kwam die vaker in alle hevigheid terug.
Dit veranderde alles in mijn leven
In 2015 ontdekte ik de Mind Body Syndroom Methode en die veranderde voorgoed mijn visie op chronische pijn en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ik volgde de methode en hoe pittig en confronterend dat ook was, binnen enkele weken was ik van die rotpijn af was. Tot de dag van vandaag ben ik pijnvrij.
Die ervaring was voor mij aanleiding om me verder te verdiepen in het Mind Body Syndroom. Ik las talloze boeken en wetenschappelijke artikelen, sprak met specialisten, professoren en wetenschappers en kreeg steeds meer inzichten. Ik voelde niet alleen een grote behoefte mijn kennis te delen, ik wilde er alles aan doen om mensen te helpen van hun chronische pijn af te komen.
En zo is deze training tot stand gekomen. Een beproefde training gebaseerd op de Mind Body Syndroom Methodiek die jouw medewerker in zijn eigen tempo en vertrouwde omgeving online kan volgen. Zelfstandig of ondersteund door een gediplomeerde of gecertificeerde coach uit mijn team.
Wil je er meer over weten? Mail me gerust of maak een afspraak voor een kennismaking.
Oprichtster POWERED by M,
initiatiefnemer en ervaringsdeskundige
“Binnen enkele weken was ik van die rotpijn af.”
Ontmoet de hulplijnen van het programma
Afhankelijk van de persoonlijke situatie en hulpvraag kan jouw medewerker daarbij een beroep doen op onze hulplijnen. Dit zijn gediplomeerde en/of gecertificeerde therapeuten, coaches en overige professionals, waarvan de meesten verbonden zijn aan een beroepsvereniging.
Standaard zitten er twee coachgesprekken in het programma. Meer coachsessies bijboeken kan tijdens het programma of boek direct een groter pakket.
Elke pijnklacht heeft een geschiedenis en vaak ligt dat bij een onverwerkt trauma. Bijvoorbeeld een echtscheiding, het overlijden van een dierbare waar geen emoties getoond mochten worden, gepest zijn op school, seksueel misbruik, huiselijk geweld, armoede, etc.
Voor elk trauma is er een hulplijn aanwezig die de medewerker bij kan staan in het proces. Een greep uit de betrokken hulplijnen vind je hieronder:
Angelique Didderen
Anita Wix
Brunhilde van Vreede
Geke Hamming
Hans Koster
Jeannette Dijkstra
Mariet Brans
Willem Kok
Het gesprek starten over álle facetten van werkplezier
Als leidinggevende ben je er bij gebaat om te weten wat er bij je medewerkers speelt, zowel op het werk als in de privésfeer. Maar hoe start je zo’n gesprek zonder dat het bedreigend of als een schending van de privacy voelt? Hiervoor heeft Jojan het werkpleziermodel ontwikkeld. Dit is een praktische tool die alle facetten waar werkplezier door wordt bepaald in één overzicht plaatst. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Jojan en kijk of jullie samen meer grip kunnen krijgen op de wellbeing van jouw medewerkers.